Headlines

Hoe de wereldwijde cyberaanval de kwetsbaarheid van het MKB heeft laten zien

Een vergelijkbare aanval gaat iedere MKB’er een keer overkomen. Maar wanneer? Zorg dat je op scherp staat met onze tips en gebruik onze security checklist.
15 juli 2021/door Machteld

Kantoor NM2D Hemelvaartweekend gesloten

Wij genieten van een extra vrije dag! De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt om jou en al onze andere klanten te ondersteunen en adviseren. Wij hopen natuurlijk dat je ons niet nodig hebt tijdens deze dagen, maar mocht er onverhoopt iets zijn waardoor jouw onderneming problemen ervaart en het kan niet wachten tot maandag, dan kun je bellen naar 085 – 0435 900.
10 mei 2021/door Machteld

Phishing in een ander jasje

Veel phishingaanvallen zijn vrij eenvoudig te herkennen. Maar lang niet alle pogingen zijn zo doorzichtig. Cybercriminelen gaan steeds slinkser te werk. Sommige phishingberichten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. En word je niet alleen per e-mail, WhatsApp of sms benaderd. Ook op sociale media als Facebook en LinkedIn ben je niet veilig.
19 april 2021/door Machteld

NM2D doneert mooi bedrag aan Stichting Het Vergeten Kind

Wij hebben een tijdje geleden apparatuur bij ons laten ophalen door ITdonations waarvan wij vandaag de eindwaardering hebben ontvangen. De totale opbrengst voor Stichting Het Vergeten Kind is geworden: € 745,-!
12 april 2021/door Machteld

Houd je gegevens veilig met Microsoft 365 backup

Met Saas protection geven wij onze klanten het volledige vertrouwen dat de Microsoft 365-gegevens (voorheen Office 365) worden beschermd. Naast het beschermen van gegevens, vermindert Datto SaaS Protection ook de tijd die nodig is om back-ups efficiënt te beheren.
25 maart 2021/door Machteld

Hallo, nieuwe IBAN

De veranderingen op onze financiële afdeling blijven zich nu snel na elkaar opvolgen. Na de aanpassingen in onze financiële (basis)systemen, zijn wij ook overgestapt naar een andere bank.  Per heden zal op onze facturen een andere IBAN vermeldt staan:
18 maart 2021/door Esther

Wijziging debiteurenbeheer

Medio maart 2021 gaan wij starten met ‘Payt’. Dit debiteuren-opvolgsysteem zal voor ons de automatische verzending van herinneringen gaan oppakken.
9 maart 2021/door Esther

5 handige tips om je gedeelde Outlook mailbox goed te gebruiken

Door het vele thuiswerken en de huidige maatregelen en stijgt het aantal werknemers dat samenwerkt in één mailbox explosief. En je snapt wel dat, om ruis en ergernis te voorkomen, het erg belangrijk is om onderling goede afspraken te maken over hoe de mailbox te beheren en te voorkomen dat er berichten worden vergeten of onbeantwoord blijven. In dit artikel 5 handige tips:
8 maart 2021/door Machteld

PERSBERICHT: hallo, versterkt positie op gebied van moderne werkplek door overname New Media 2Day

Met deze overname wordt hallo, één van de grootste aanbieders…
11 december 2020/door Leo

Review van de Surface Duo van Microsoft

Thijs probeerde hem uit en schreef voor jullie een review over de langverwachte Microsoft Surface Duo
20 november 2020/door Thijs

Wacht met upgrade naar MacOS Big Sur

Ervaring heeft geleerd dat meteen upgraden naar de laatste -OS build niet altijd even handig is. Vaak zitten er nog wel wat bugs in het nieuwe systeem.
17 november 2020/door Timo

FD Gazellen 2020 – Voor de 7e keer nominatie ontvangen

New Media 2Day is voor de 7e keer genomineerd voor een bronzen, zilveren of gouden FD Gazellen-award in de omzetklasse middelgroot. Hiermee hebben wij sowieso zo’n mooie Gazellen Award verdient, maar daarnaast hopen we natuurlijk een van de drie extra prijzen te mogen winnen.
16 november 2020/door Machteld

Belangrijke wijzigingen PHP – november 2020

De ontwikkeling van PHP (Personal Home Page) staat niet stil en zal toekomstig nog sneller updates uitbrengen. Inmiddels zijn de ontwikkelingen van PHP 8 in volle gang welke eind van dit jaar op de roadmap staat om uitgebracht te worden. Zorg daarom dat je website draait op de laatste update.
9 november 2020/door Thomas

Word geen slachtoffer van WhatsApp-fraude

De meest effectieve manier om fraude te bestrijden, blijft het voorkómen ervan. Met behulp van de instructievideo en de overige tips uit dit artikel kun je je WhatsApp beter beveiligen. Zo maak je het een stuk lastiger voor criminelen om binnen te komen.
3 november 2020/door Timo

Alles en iedereen remote aan het werk!

Microsoft 365 Business Premium beschermt je tegen cyberdreigingen en beheert al je apparaten. Je bestanden, e-mails en chatberichten staan veilig in de Cloud. Waarom kiezen voor deze bundel van Office 365, Windows 10 en EM+S? Rick legt het je uit:
12 oktober 2020/door Rick

Online Veiligheid voor het MKB

Hoe kunnen ondernemers zich nog meer en beter wapenen tegen Cybercriminelen? Een aantal tips en bevindingen lees je in dit artikel:  
8 oktober 2020/door Machteld

De mondkapjes van NM2D

Vanaf 1 juni is het verplicht om oa in het OV een mondkapje te dragen. Daarnaast kan het zijn dat onze klanten vragen om een mondkapje te gebruiken wanneer een van onze collega’s op bezoek komt. Een aantal collega’s heeft onze fraaie mondkapjes ook al gebruikt voor niet-werk gerelateerde doeleinden:
16 juli 2020/door Machteld

Thuiswerken tijdens Corona

Esther heeft de afgelopen periode thuis gewerkt en laat ons weten hoe zij dit heeft ervaren;
7 juli 2020/door Esther

Stage in Corona-tijd

Soufyan liep stage bij New Media 2Day van begin maart tot eind juni 2020. Hij heeft zijn stage goed doorlopen en zijn laatste examens gedaan en hoopt zo zijn opleiding MBO-4 af te kunnen ronden. Wij vroegen hem hoe hij zijn stageperiode bij ons heeft ervaren.
2 juli 2020/door Machteld

De toekomst van 5G

Onlangs is 5G geïntroduceerd waardoor er straks mobiel internet snelheden kunnen worden gehaald tot wel 10GB/s. Maar wat als er straks een wereldwijd netwerk van satellieten is waardoor je niet meer afhankelijk bent van dekking van de provider? Thijs vertelt je over de (mogelijke) toekomst van 5G internet.
1 juli 2020/door Thijs

Laat je niet vangen

Hoe komt het dat sinds het begin van de corona uitbraak het aantal phising aanvallen is verveelvoudigd? Lees het in dit artikel van onze collega Timo:
1 juni 2020/door Timo

De nieuw(st)e Microsoft Teams functionaliteiten

Sinds deze week hebben wij bij NM2D de 3x3 video en de raise-hand functie bij ons live! Heel veel nieuwe functionaliteiten binnen Microsoft Teams worden er al uitgerold en van diverse kunnen en mogen wij al gebruik maken. Bij jou ook?
19 mei 2020/door Machteld

Naamswijziging: Office 365 wordt Microsoft 365

Op 30 maart 2020 heeft Microsoft aangekondigd nieuwe productnamen te hanteren en bepaalde Office 365 producten te hernoemen. Deze wijziging gaat in op 21 april 2020. Het betreft alleen een wijziging in de productnaam, er zijn geen prijs- of functiewijzigingen.
17 april 2020/door Machteld

Tijdelijke aanpassingen binnen Microsoft 365

Thuiswerken vanwege het COVID-19 virus is een feit! Microsoft kondigde vorige week aan dat er ongeveer 22 miljoen(!) nieuwe gebruikers bij zijn gekomen. Dit heeft een ongelofelijke impact op de Microsoft omgeving en dus ook op onze Microsoft 365 omgeving.
24 maart 2020/door Linda van Bakkum

Keek op de Week – Corona week 1

Graag nemen wij jullie mee in de drukste week in de geschiedenis van New Media 2Day. Collega Melissa heeft hier een mooi verslag van gemaakt en eigenlijk willen wij jullie deze niet onthouden.
21 maart 2020/door Melissa

Aanvragen proefperiode Microsoft Teams voor eerstelijnszorg organisaties

In samenwerking met Microsoft Nederland  kunnen eerstlijnszorg organisaties, hier hun gratis versie van Microsoft Teams aanvragen.
17 maart 2020/door Thijs

NM2D’s René geïnterviewd door Vakblad AG Connect

René Smit is partner en technisch directeur bij NM2D ©. Zijn servicedesk kreeg de afgelopen dagen het dubbele aantal telefoontjes nu iedereen thuis aan de slag gaat.
17 maart 2020/door Machteld

Aanvragen Microsoft Teams proefperiode voor GHO-GO

In samenwerking met Microsoft Nederland  kunnen huisartsen, die zijn aangesloten bij de Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken (GHO-GO), hier hun gratis versie van Microsoft Teams aanvragen.
15 maart 2020/door Thijs

Corona maatregelen New Media 2Day

De gezondheid van onze klanten en die van onze medewerkers is de belangrijkste prioriteit voor New Media 2Day. Daarom hebben we dan ook besloten om onze dienstverlening zo aan te passen, dat de gezondheidsrisico’s voor iedereen geminimaliseerd worden.
13 maart 2020/door Leo

Berichtgeving specifiek voor onze klanten die met een Apple-device werken

De update voor macOS Catalina, versie MacOS 10.15.4. geeft een pop-up aan Mac-gebruikers wanneer de systemen worden ge-upgrade.
Dit is een eenmalige pop-up en de software zal gewoon haar werk blijven doen.
3 maart 2020/door Machteld

ICT in 2020: De gebruiker centraal

In een ICT wereld waarin 83% van de Nederlanders een smartphone heeft, bedrijven vooral werken in de Cloud, verandert de manier waarop we werken continu.  
21 januari 2020/door Machteld

Datto Racing Challenge Prijsuitreiking en Nieuwjaarsborrel – 30 januari 2020

New Media 2Day is mede initiatiefnemer van de Datto Racing Challenge. Op donderdag 30 januari 20202 vind de feestelijke uitreiking en huldiging van de winnaars van de DRC #2019 competitie plaats.

Ervaringssessie Microsoft 365 – vrijdag 5 juni 2020 – Veilig omgaan met documenten

Een inspirerende en interactieve workshop waarin we je zullen laten ervaren hoe je de data veiligheid rond documenten kunt vergroten en beheren.
13 januari 2020/door Machteld

Ervaringssessie Microsoft 365 – vrijdag 13 maart 2020 – Veilig omgaan met documenten

De ervaringssessie Microsoft 365 voor het MKB is een interactieve ochtend, waarbij jij kennis kunt opdoen van de nieuwe werkplek in combinatie met de Microsoft-/Office365 applicaties.
10 januari 2020/door Machteld

Ervaringssessie Microsoft 365 – woensdag 8 april 2020 – Ervaar samenwerken in Office 365

De ervaringssessie Microsoft 365 voor het MKB is een interactieve ochtend, waarbij jij kennis kunt opdoen van de nieuwe werkplek in combinatie met de Microsoft-/Office365 applicaties.
10 januari 2020/door Machteld

Ervaringssessie Microsoft 365 – woensdag 12 februari 2020 – Ervaar samenwerken in Office 365

De ervaringssessie Microsoft 365 voor het MKB is een interactieve ochtend, waarbij jij kennis kunt opdoen van de nieuwe werkplek in combinatie met de Microsoft-/Office365 applicaties.
10 januari 2020/door Machteld

Aangepaste tijden rondom de feestdagen

Graag laten wij jullie met dit bericht weten op welke dagen en tot hoe laat je ons kunt bereiken
19 december 2019/door Machteld

Voor jullie: verbetering van onze dienstverlening

Met ingang van 1 oktober is er een nieuwe verbetering doorgevoerd: Niet kritische incidenten zullen vanaf die dag bij voorkeur digitaal bij ons worden aangemeld. Zo kunnen wij je sneller en efficiënter weer op weg helpen.
25 november 2019/door Machteld

Ondersteuning voor Windows 7 stopt na 14 januari 2020

Windows 7 staat sinds 2015 al op het lijstje van Legacy-besturingssystemen. Met andere woorden; Windows 7 is zó 2009…. 
22 november 2019/door Machteld

New Media 2Day heeft de laatste fysieke Exchange server uitgezet

Al onze klanten gebruiken nu Mail en Messaging uit de Microsoft Cloud nadat New Media 2Day onlangs de laatste fysieke Exchange server heeft uitgezet.
12 november 2019/door Machteld

Donatie Stichting Hartekind

Zoals wellicht bekend, doneert New Media 2Day de opbrengsten van retour gekomen hardware via IT Donations aan een goed doel. Dit keer mocht Thijs een doel uitkiezen en er één uitgekozen waarvan hij vindt dat onderzoek hard nodig is.
7 november 2019/door Thijs

NM2D Datto Benelux Partner of the Year

Hoogtepunt van deze trip naar Parijs is dat Lex, Melissa en Thijs tijdens DattoCon19 de Gold Award voor Benelux Partner of the Year in ontvangst mochten nemen namens Team NM2D.
5 november 2019/door Melissa

Beveiligingsadvies: Kleine moeite, groot resultaat

Beveiligingsadvies: Kleine moeite, groot resultaat
Door een extra barrière en laag in de beveiliging op te werpen, maakt MFA het, in 99,9 procent van de gevallen, zeer lastig voor de aanvallers en kan het de aanvallen op accounts blokkeren.
29 oktober 2019/door Timo

Ervaringssessie Microsoft 365 – ‘Hoe ga ik om met document beveiliging’.

De ervaringssessie Microsoft 365 voor het MKB is een interactieve ochtend, waarbij jij kennis kunt opdoen van de nieuwe werkplek in combinatie met de Microsoft-/Office365 applicaties.
29 oktober 2019/door Machteld

Veilig werken met Microsoft 365

Een datalek. Zo dicht bij huis en het kan écht elke organisatie overkomen! Want een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Maar hoe kan zoiets nu gebeuren? Is digitale veiligheid (security) écht zo ingewikkeld? Gaat de innovatie te snel? Zien we door de bomen het bos niet meer?
17 oktober 2019/door Machteld

Vergader- / en trainingsruimte ‘Op de Dam’ | Pand Noord

Vergaderen op een toplocatie? In het levendige Pand Noord in Amsterdam-Noord kan je in een ruime, lichte ruimte van 75m² met groepen tot ca. 18 personen comfortabel vergaderen.
4 oktober 2019/door Machteld

Wat te doen bij een datalek?

Een datalek zit in een klein hoekje, het kan iedere ondernemer gebeuren.
17 september 2019/door Machteld

Microsoft Inspire 2019 Las Vegas

Traditiegetrouw vindt in juli de jaarlijkse Microsoft partner conferentie Inspire plaats, na de aanvang van Microsofts nieuwe fiscale jaar 2020. Dit jaar zijn 450 partners van uit Nederland
24 juli 2019/door Leo

Nieuwe Microsoft 365 updates

Bekijk onderstaande video’s over de laatste updates en vernieuwingen in Microsoft 365. In de video van de maand mei kwam Microsoft met de volgende...
22 juli 2019/door Machteld

Vrouwen in de IT – helemaal zo gek nog niet!

Bij New Media 2Day hebben we steeds meer vrouwelijke collega’s. Ergens lijkt het of er een taboe rust; dat meisjes – of vrouwen – niet in de ICT zouden passen, maar werken in de IT is niet alleen werken als techneut...
18 juli 2019/door Machteld

5 tips om aan de privacywet AVG te voldoen

De nieuwe privacywet (AVG) is alweer een jaar van kracht. Veel ondernemers worstelen nog altijd om te voldoen aan de wet.
18 juli 2019/door Machteld

DattoCon19 in San Diego

Thijs en René bezochten afgelopen week DattoCon in San Diego.
25 juni 2019/door Machteld

Op vakantie? Check deze tips voor veilig ‘internetten’.

Heerlijk! De vakantie staat voor de deur. Kosten nog moeite zijn gespaard om er een fijne en onbezorgde tijd van te maken
17 juni 2019/door Machteld

Tip: Een webpagina opslaan als PDF, zodat je hem offline kunt bekijken en delen

Soms kom je op een webpagina welke je graag wilt bewaren voor een later moment of om te delen binnen je team.
28 mei 2019/door Machteld

Microsoft 365 update | april 2019

Ook deze maand biedt de Microsoft 365 update weer veel informatie.
24 mei 2019/door Machteld

Datto Office 365 SaaS Protection

Vorige maand schreven wij al over back-up binnen Office 365 en dan vooral wat back-up kan betekenen voor de mail en SharePoint-omgeving.
23 mei 2019/door Rens

Aangepaste tijden Hemelvaart en Pinksteren

Openingstijden komende feestdagen
22 mei 2019/door Machteld

New Media 2Day behaalt de 6e Microsoft Gold Partner status

Het zal je niet zijn ontgaan; de nieuwe privacywet (AVG) die sinds mei vorig jaar van kracht is. Deze wet geldt ook voor kleine en middelgrote organisaties.
15 mei 2019/door Machteld

Feiten en fabels rondom Office 365 & Back-up

Het zal je niet zijn ontgaan; de nieuwe privacywet (AVG) die sinds mei vorig jaar van kracht is. Deze wet geldt ook voor kleine en middelgrote organisaties.
5 april 2019/door Rick

Even voorstellen: Richard Lejour

Dé financiële man bij New Media 2Day sinds juni 2018
3 april 2019/door Machteld

Welke nieuwtjes heeft Microsoft 365 deze maand?

Iedere maand worden er vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd binnen Microsoft 365.
2 april 2019/door Jarmo Roos

Even voorstellen: Femke de Vroome

Helpdeskmedewerker bij New Media 2Day sinds november 2018
28 maart 2019/door Machteld

Slimmer werken? Deze 3 praktische Excel tips helpen!

Wie vaak met Excel werkt, weet wel waar de meeste trucjes verborgen zitten… we zetten er graag een 3-tal voor je op een rij.
27 maart 2019/door Machteld

Microsoft Ignite | The Tour in Amsterdam

Microsoft Ignite | The Tour vond afgelopen week plaats in de RAI te Amsterdam.
25 maart 2019/door Machteld

Multi factor authentication (MFA) instellen

Microsoft publiceerde vorige week een rapport waarin zij aangeeft dat (volgens Security Essentials en Windows Defender verzamelde informatie) de groei omtrent phishing zorgwekkend is.
4 maart 2019/door Timo

Safer Internet Day

Vandaag is de dag voor veiliger internet (Safer Internet Day), welke sinds 2004 jaarlijks begin februari wordt gehouden.
5 februari 2019/door Machteld

Ervaringssessie Microsoft 365 – woensdag 8 april 2020

De ervaringssessie Microsoft 365 voor het MKB is een interactieve ochtend, waarbij jij kennis kunt opdoen van de nieuwe werkplek in combinatie met de Microsoft-/Office365 applicaties.
10 januari 2019/door Machteld

Kantoorvissen van NM2D in het nieuws

Na de kantoorhond en de kantoorkat hebben steeds meer Nederlandse bedrijven nu ook kantoorvissen.
9 januari 2019/door Machteld

Goed beveiligd digitaal samenwerken in de retail

We communiceren sinds een paar jaar allemaal digitaal. We delen documenten, foto’s en video’s.
27 december 2018/door Machteld

Betere service en sales in de retail

Er is een ware veldslag gaande in de retail. Winkelstraten worden leger en leger, kopers kopen steeds vaker online.
22 december 2018/door Machteld

….. we zijn er even niet …..

Maar geen paniek! Telefonisch zijn wij voor noodgevallen bereikbaar….
5 december 2018/door Machteld

Geen groen slotje meer van Google

Misschien heb je het gezien, of ergens gelezen, maar Google’s groene slotje is verdwenen omdat de browser Chrome...
15 november 2018/door Thomas

Uitnodiging voor Roadmap Office 365 – 2019 kennislunch

De zomer is weer voorbij en Microsoft heeft weer mooie nieuwe updates aangekondigd. Het is weer tijd voor onze kennislunch om onze kennis te delen.
6 november 2018/door Machteld

Stichting Make a Wish ontvangt donatie via ITdonations van New Media 2Day

Sinds dit voorjaar werkt New Media 2Day samen met ITdonations.
31 oktober 2018/door Machteld

New Media 2Day genomineerd voor de Telecom Inspirience Awards 2018

Om de meest inspirerende telecomprojecten een podium te geven, organiseert TBM jaarlijks de Telecom Inspirience Awards.
26 oktober 2018/door Machteld

New Media 2Day voor de vierde keer FD Gazelle

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financiële Dagblad uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het is de vierde keer dat wij, in de categorie middelgroot, een award mogen ontvangen.
24 oktober 2018/door Thijs

Hosting via New Media 2Day? Lees dan even verder!

Op dit moment bieden wij onder andere PHP 5.6 en PHP 7.0 aan voor onze klanten die hosting via New Media 2Day afnemen.
10 oktober 2018/door Thomas

Microsoft Ignite 2018 in Orlando Florida, 24 – 28 september | #3 en #4

De dagen gaan erg snel voorbij en ik denk dat, als we weer thuis zijn, we eerst een paar dagen gaan slapen om bij te komen.
1 oktober 2018/door Machteld

3 alternatieven voor vervangen ISDN

Eerder schreven wij al dat KPN aan heeft gekondigd dat vanaf 1 september 2019 enkelvoudige en meervoudige ISDN– en meervoudige PSTN-verbindingen niet meer beschikbaar zullen zijn.
18 september 2018/door Machteld

Vooraankondiging NM2D naar Ignite in Florida

Komende week zijn collega’s Myron en René aanwezig bij Microsoft Ignite. Hét jaarlijkse evenement, op het gebied van de technische ontwikkeling binnen Microsoft, vindt plaats in Orlando Florida.
17 september 2018/door Machteld

Legal meets Security

Samenwerking met Privacy Zeker biedt een extra vangnet voor onze relaties bij privacy gerelateerde vragen.
10 september 2018/door Machteld

ISDN stopt, maar vervangen is niet ingewikkeld!

Wist je dat de AVG al in mei 2016 in werking is getreden? En vrijwel iedereen kwam pas vlak voor mei 2018 in actie.
27 augustus 2018/door Machteld

Hoe vind ik mijn verloren of gestolen mobiele telefoon terug?

Je Android telefoon terugvinden en actie ondernemen zou in 5 stappen kunnen. Een Iphone, Ipad of Ipod terugvinden vergt iets meer tijd:
26 juli 2018/door Machteld

Microsoft Inspire Part II: Evolutie, geen revolutie…

Anders dan voorgaande jaren was de Corenote (in normaal Nederlands; Keynote) sessie van Microsoft’s CEO Satya Nadella dit keer op de laatste dag van het event geprogrammeerd.
24 juli 2018/door Leo

Hipper+ Up to Date

Onlangs heeft onze VOIP leverancier RoutIT Hipper+ uitgebracht. Een nieuwe App voor het beheren van het kantoortoestel of de VastMobiel integratie.
23 juli 2018/door Jeroen

Microsoft Inspire 2018: First impressions

In juli vindt traditiegetrouw het jaarlijkse partnerevenement van Microsoft plaats: Inspire.
17 juli 2018/door Leo

Veel nieuws van Datto: DattoCon 2018

Datto? Daar hebben we New Media 2Day nog niet eerder over gehoord, zal je wellicht denken.
10 juli 2018/door Thijs

Hoe zit dat met….

……mobiele data in het buitenland als ik op vakantie ga?
13 juni 2018/door Machteld

Uit handen van hackers blijven doe je zo!

Phishing-aanvallen zijn in de meeste gevallen makkelijk te herkennen.
6 juni 2018/door Machteld

Een hbo-studie doen EN werken in de IT?

Een uitdagende baan als System Network & Cloud Engineer én een HBO-studie volgen.
19 april 2018/door Machteld