Donatie New Media 2Day aan Stichting Hartekind
Zoals wellicht bekend
doneert New Media 2Day de opbrengsten van retour gekomen hardware via IT Donations aan een goed doel. Dit keer mocht ik een doel uitkiezen en ik heb er één uitgekozen waarvan ik vind dat onderzoek hart nodig is.
Toen onze zoon Silvan 7,5 jaar geleden werd geboren kwamen wij er na 5 weken achter dat hij een hartafwijking had. De blauwe wolk waar wij ons op dat moment op bevonden, transformeerde al snel naar donderwolken. De periode welke eigenlijk zo mooi moest zijn, bestond bij ons uit veel ziekenhuisbezoeken en onderzoek.
Silvan had een VentrikelSeptumDefect (VSD), dit is een gat tussen beide hartkamers waardoor er een verkeerde bloedstroom ontstaat. Voor Silvan was dit hart werken aangezien zijn hart constant de prestatie moest leveren van een topsporter.
Middels medicatie en controle konden wij 1,5 jaar wachten waardoor hij nog sterker was om zijn operatie te ondergaan. Hij kreeg een openhart operatie om zijn VSD te dichten middels een patch. Silvan achterlaten op de operatietafel was het moeilijkste wat ik in mijn leven heb meegemaakt.
Direct stukken beter
Na het plaatsen van deze patch ging het direct stukken beter met Silvan. Hij was weer een normale jongen en zijn ademhaling en hartslag waren weer normaal. Niet meer zweten en direct van de medicatie af. Wat zijn wij de kundige artsen ontzettend dankbaar!
Inmiddels is Silvan ruim 7 jaar en als trotse vader ben ik trainer van zijn voetbalteam waar hij het hartstikke goed doet. Hij heeft er ook helemaal geen last meer van, een mooi stoer litteken op zijn borst en gaat jaarlijks blij naar de standaard controle.
Donatie voor meer onderzoek
De donatie welke wij dit keer doen met de door onze klanten verkregen hardware gaat dan ook naar Stichting Hartekind. Wij konden hun EUR 648,- overmaken welke hart nodig is voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen.
Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders vanuit de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen (link naar de website van de patiëntenvereniging) om dit levensbelangrijk onderzoek te financieren.
Positieve groei
Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen wordt. In Nederland leven er momenteel meer dan 25.000 kinderen en even zoveel volwassenen met een aangeboren hartafwijking.