Met Microsoft 365 aan het werk op de digitale snelweg?
Neem dan de veiligste weg: Route 366

Om te beginnen, wat is eigenlijk een Microsoft 365 backup?

Microsoft 365, voorheen bekend als Office 365, is dé productiviteitscloudapplicatie van Microsoft. Het omvat Word, Excel, Powerpoint en Outlook, evenals cloudoplossingen zoals Teams en OneDrive. Het gebruik van een Microsoft 365-back-upoplossing is essentieel, omdat Microsoft alleen de beschikbaarheid van de services garandeert, maar niet de gegevens die erin staan.

Houd je gegevens veilig met Microsoft 365 backup

Wanneer organisaties Microsoft 365 gebruiken, is het van cruciaal belang om te begrijpen dat Microsoft zichzelf als organisatie niet verantwoordelijk houdt voor het maken van back-ups van jouw gegevens. De meeste SaaS-leveranciers werken met een serviceovereenkomst dat “het model van gedeelde verantwoordelijkheid” wordt genoemd. Dit betekent in feite dat Microsoft en andere leveranciers hun applicaties en infrastructuur zullen beschermen, maar niet de gegevens hierin welke van de gebruikers zijn.

Een back-up maken van de Microsoft 365-omgeving is daarom een must voor elk bedrijf. SaaS-leveranciers, zoals New Media 2Day, raden vaak ook aan om een ​​back-up van jouw bedrijfsgegevens te maken, inclusief de Microsoft-omgeving, om te beschermen tegen gegevensverlies.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Menselijke fouten zijn de belangrijkste oorzaak van gegevensverlies voor bedrijven, maar daar blijft het vaak niet bij. Naast het per ongeluk of opzettelijk verwijderen van gegevens, kan een Microsoft 365-back-up ook noodzakelijk zijn bij bijvoorbeeld:

 •  – Ransomware, virus of andere malware
 •  – Externe hackers
 •  – Harde schijf of opslagschade
 •  – Software corruptie
 •  – Schade of verlies van een device
 •  – Natuurrampen

Volledige gegevensbescherming

Aangezien de zakenwereld is overgestapt van lokale applicaties naar applicaties in de cloud, moet jouw Business Continuity Disaster Recovery (BCDR) -plan dat ook doen. New Media 2Day, Managed Service Provider en Gold Partner van Datto, kan zeer eenvoudig SaaS-bescherming aan haar klanten bieden om volledige gegevensbescherming te garanderen. Door Microsoft 365-back-uptools van Datto aan onze dienstverlening toe te voegen, zorgen we voor een snel en effectief herstelproces welke native Microsoft-tools niet kunnen bieden. Datto SaaS Protection zorgt niet alleen voor een betrouwbare back-up, maar ook voor een snel herstel, waardoor continuïteit van jouw bedrijfsgegevens is gewaarborgd.

Hoe maakt Datto SaaS Protection een back-up van Microsoft 365?

Drie keer per dag, 365 dagen per jaar is de Datto SaaS Protection back-up de zekerheid van al jouw Microsoft 365-gegevens. Alle gebruikersgegevens worden beschermd in de robuuste en veilige Datto-cloud, onafhankelijk van de Microsoft-servers. Datto SaaS Protection biedt uitgebreide back-ups en herstel van kritieke cloudgegevens uit Microsoft 365-applicaties. Als Managed Service Provider kan New Media 2Day haar klanten beschermen tegen gegevensverlies en zorgen voor een snel herstel, soms met maar één klik. Als nieuwe klant kun je snel aan de slag met een gestroomlijnde onboarding, terwijl je je back-ups beheerd vanuit je persoonlijke portal.

Voordelen van Datto SaaS Protection voor Microsoft 365

Datto biedt haar, en dus ook onze, klanten het volledige vertrouwen dat de Microsoft 365-gegevens (voorheen Office 365) worden beschermd. Naast het beschermen van gegevens, vermindert Datto SaaS Protection ook de tijd die nodig is om back-ups efficiënt te beheren.

De data wordt opgeslagen in München met een redundante kopie naar IJsland en voldoet daarmee aan de Europese richtlijnen.

In het kort nog even wat Datto SaaS Protection voor Microsoft 365 allemaal biedt:

 • 3x dagelijkse, geautomatiseerde, continue back-ups.
 • Gestroomlijnde onboarding. De installatie is snel en eenvoudig met een eenvoudig doorklikproces voor onboarding.
 • Point-in-time herstellen en exporteren. Herstel of exporteer e-mails snel vanaf een specifiek punt in de tijd voordat zich een gebeurtenis met gegevensverlies voordeed.
 • Niet-destructief herstel. Identificeer en herstel snel individuele objecten of volledige accounts met intacte gerelateerde documenten en mappenstructuur.
 • Flexibele retentie. Bespaar geld en moeite door inactieve Microsoft 365-gebruikersgegevens met SaaS Protection te bewaren zolang je deze nodig hebt.

Meer informatie lees je op de pagina Veilig onderweg op Route 366. Desgewenst kan er een demo van SaaS Protection aangevraagd worden

Met Microsoft 365 aan het werk op de digitale snelweg? Neem dan de veiligste weg: Route 366