366 dagen veilig en productief

Microsoft 365+1

Die ene extra dag in 2020…. Zou dat nu net die dag zijn dat cybercriminelen toeslaan? Hopelijk niet. Maar als ze een poging wagen, dan helpen wij je die dag met optimale veiligheid van je werkomgeving! Net als de overige 365 dagen van het jaar vanzelfsprekend.

Wat kun je doen?

In vogelvlucht:

Neem maatregelen om je data te beschermen! Je klanten een uur, een dag of langer niet kunnen bedienen levert onmeetbare schade op. Dus; bescherm je kostbare gegeven, bescherm de apparaten die je toegang geven tot die gegevens zoals je laptop en je telefoon, beveilig je infrastructuur met een goede, beheersbare firewall en zorg voor een goede back-up als laatste redmiddel. Wij helpen je graag bij het maken van best lastige keuzes op dit vlak. Het begint met een NM2D Security Scan!

Iets meer details:

Je data in Microsoft 365

Laten we beginnen met het belangrijkste: de data van je organisatie. Werken in de Cloud met Microsoft 365 is een veilige manier van werken. Je data staat in de Microsoft Cloud, binnen de EU en op meerdere datacenters die volgens de hoogste veiligheidsnormen zijn gecertificeerd. Je kunt op documentenniveau aangeven wie er toegang tot heeft, maar ook waar deze mogen worden geopend of bewaard.

De werkplek

Je laptop en telefoon zijn de apparaten waarmee je meestal de data gebruikt. Je mail of documenten waar je samen met collega’s aan werkt. Deze apparaten zijn kwetsbaar als ze niet van de laatste updates zijn voorzien waarmee veiligheidslekken worden gedicht. Aanvallen van buitenaf worden gestopt door moderne veiligheidssoftware. Ook een veilige toegang tot de data door het toepassen van multi-factor authenticatie biedt extra bescherming. En als iemand ongeoorloofd toegang heeft, dan zou het fijn zijn als de data versleuteld is.

Infrastructuur

Een goede firewall is onmisbaar als toegang tot het internet. Maar deze firewall moet ook regelmatig bijgewerkt worden met de laatste software. Wanneer is dat bij jouw firewall voor het laatst gedaan?

De gebruiker

Technisch kan veel aan veiligheid worden gedaan, maar de gebruiker blijft een kwetsbare schakel. Weet jouw collega wat er van hem of haar verwacht wordt met betrekking tot wachtwoorden? Of wat er gedaan moet worden als er een verdacht mailtje binnenkomt? En hoe herken je zo’n mailtje dan?

Back-up

Ook als alle maatregelen zijn genomen kan er nog steeds iets fout gaan. Dan is het hebben van een goede back-up belangrijk. Maar wat maakt een goede back-up? Bijvoorbeeld dat de juiste data wordt opgeslagen. Dat dagelijks wordt gecontroleerd of de back-up zijn werk heeft gedaan en dat er een plan is om in geval van nood zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Oh ja, en dat dit ook jaarlijks wordt getest….

NM2D Security scan

New Media 2Day helpt je graag de juiste stappen te zetten. 366 dagen per jaar! Het begint met een gesprek waarin we met jou door de veiligheidsaspecten van je bedrijf lopen aan de hand van de NM2D Security Scan. Dit duurt een uurtje en is gratis.

Ben je er klaar voor? Neem dan contact met ons op en we gaan gelijk aan het werk!

Blijf op de hoogte van de laatste headlines

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen bij New Media 2Day en op ICT gebied? Meldt je dan aan voor onze NM2D Highlights en volg ons op Twitter.
Al jouw gegevens worden ruim binnen de grenzen van de AVG privacy wetgeving opgeslagen en worden op jouw verzoek ook direct verwijderd.