Op steeds meer plaatsen wordt glasvezel aangeleverd. De razendsnelle internetverbinding waarmee met name ondernemers hun voordeel kunnen doen. Worstel jij binnen je bedrijf met te trage snelheden en instabiliteit van je internet? Maar is glasvezel in jouw regio niet beschikbaar? Dan kun je als ondernemer zelf zakelijk glasvezel laten aanleggen. Wij leggen je graag uit hoe dat in z’n werk gaat.

Telecomproviders bepalen in Nederland waar wel en niet glasvezel voor particulier gebruik wordt aangelegd. Voor ondernemers is dat anders geregeld. Want zakelijk glasvezel mag je als ondernemer overal aan laten leggen.

Wat kost de aanleg van zakelijk glasvezel?

De eenmalige aanlegkosten van zakelijk glasvezel zijn afhankelijk van de afstand van jouw bedrijf tot de wijkcentrale of een internetknooppunt. Soms hoeft er maar een klein stukje gegraven worden. In andere gevallen moet er onder water of een asfaltweg door geboord worden, waardoor de kosten hoger zijn. Maar misschien ligt er al een buizennetwerk waar glasvezel eenvoudig doorheen gevoerd kan worden. Of ligt er al een glasvezelkabel voor de deur. Dan is het slechts een kwestie van het leggen van een lijn van die hoofdkabel naar de meterkast van je bedrijf. En vallen de kosten juist mee. Dat het snel en voordelig kan, bewezen we bijvoorbeeld bij het Staring College. Hoeveel je moet investeren hangt dus af van de situatie ter plekke.

Hoe gaat zakelijk glasvezel aanleggen in zijn werk?

  • Zodra jij het contract hebt ondertekend geven wij een aannemer uit ons vertrouwde netwerk, de opdracht.
  • Tijdens een schouw wordt eerst bekeken waar de glasvezelkabel optimaal kan komen te leggen en hoe er het meest voordelig gegraven kan worden.
  • Daarna worden de benodigde vergunningen aangevraagd.
  • Vervolgens worden de werkzaamheden ingepland en begint het graven.

Hoeveel kost glasvezel?

Wat kost zakelijk glasvezel? Dat is de meest gestelde vragen aan ons. Een glasvezelverbinding wordt steeds populairder onder ondernemers, mede doordat er steeds meer en vaker in de cloud gewerkt wordt. Een up- en downloadsnelheid van 10 Gbit/s is tegenwoordig al haalbaar. Het is echter niet voor elk bedrijf weggelegd. Voor veel bedrijven is onduidelijk wat een glasvezel aansluiting kost, veelal worden de prijzen bepaald op basis van de locatie van het bedrijf.

We houden je op de hoogte van planning en voortgang

Je krijgt van ons ruim van tevoren de geplande opleverdatum door. Blijkt dat er tussentijds vertraging ontstaat? Door bijvoorbeeld vorst, onverwachte obstakels of de aanvraag van extra vergunningen voor bijzondere boringen? Of lopen de werkzaamheden voorspoediger dan gepland en is je glasvezelaansluiting eerder klaar? Dan brengen we je direct op de hoogte. Bij hallo, heb je er zelf geen omkijken naar en weet je altijd precies waar je aan toe bent.

We regelen alles snel, zorgvuldig en goed voor je

Daarbij maken we slim gebruik van onze uitstekende connecties. Met aannemers, gemeenten, leveranciers en andere betrokken partijen. Soms zorgt extra alertheid of net even dat ene belletje op het juiste moment voor een snellere vergunningsverlening of een vlottere aanleg.

Ons werk zit er pas op als we zeker weten dat jouw zakelijke glasvezelverbinding perfect werkt. Je hoeft daar zelf alleen maar een router voor aan te sluiten, waarna de verbinding tot stand wordt gebracht. Daarna profiteer je als ondernemer dagelijks van de meest snelle en stabiele internetverbinding die je je maar kunt wensen.